nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Marchon

Marchon is one of the world’s largest manufacturers and distributors of eyewear and sunwear. Fashion oriented and technologically advanced, the Firm engaged Spacesmith to renovate and expand the NYC headquarters. Marchon had already occupied multiple none-contiguous floors within the building. They seized the opportunity when one of the full floor plates became available and decided to join floors with a connecting staircase. The renovation was executed in successive phases, starting with the new expansion space, then the original tenant space and finally the adjoining staircase. The design criteria for the installations adheres to Marchon’s quest for contemporary design and a collaborative working environment. The staircase is placed in front of windows, in line with the elevator lobby and reception areas; its exposed risers letting daylight stream into the informal meeting areas. Showrooms and glass walled private offices frame the shared workspace maintaining the feeling of openness and clarity of design.