nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Lowe & Partners

With new management and a change of philosophy, Lowe New York, a division of the London-based advertising firm, rebounded from a run of difficult years. The proof of the fresh start is in the new 44,000 square foot open space on the western edge of Soho in a former print shop—a big change from the 75,000 square foot office on 42nd Street where it housed the same 225 employees. The former style, according to the chairman of Lowe New York, was "gigantic, Midtown conglomerate" and not the "small, nimble, highly creative ideas company" that Lowe wanted to become. Spacesmith together with Architect Charles Patten, designed a place that puts visitors into the action the moment they enter the 45-foot-long reception area. Banquette seating with bright, striped cushions are arranged in a 'pit' configuration and are situated on the raised floor that accommodate the required wiring The low partitions open and workstation system enhance the open feel. Low, upholstered partitions that provide privacy and absorb the sound of conversation further soften the design. All panels and furniture are easily removed to accommodate the changing staffing requirements.